Ochrona danych osobowych

W związku z tym, że 25 maja 2018 r. weszły w życie nowe przepisy dotyczące ochrony danych osobowych (tzw. ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych; Rozporządzenie) chcielibyśmy Cię poinformować, że Twoje dane osobowe znajdują się w naszej bazie i dochowaliśmy wszelkich starań, aby zadbać o ich bezpieczeństwo.

Jako administrator przetwarzamy Twoje dane w celach związanych ze świadczeniem Ci naszych usług, w tym na potrzeby bieżącego kontaktu, w celach analitycznych i statystycznych, a także w związku z ewentualnym dochodzeniem roszczeń po wygaśnięciu umowy lub zrealizowaniu usługi.

Jeżeli się temu nie sprzeciwisz, możemy je również wykorzystać, aby skontaktować się z Tobą i poprosić się Cię o wyrażenie dobrowolnej zgody na przedstawienie Ci naszych ofert. Sprzeciw możesz wyrazić wysyłając maila na adres iod@centrumkonferencyjne.com.pl

Chcemy Cię także poinformować, że:

1. Nasze dane kontaktowe to:
    Centrum Konferencyjno – Szkoleniowe, ul. Bobrowiecka 9,  00-728 Warszawa.

2. Wyznaczyliśmy inspektora ochrony danych, z którym można skontaktować się poprzez e-mail: iod@centrumkonferencyjne.com.pl w każdej sprawie dotyczącej przetwarzania Twoich danych osobowych.

3. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych jest niezbędność tego przetwarzania do wykonania umowy, w celu świadczenia dla Ciebie  usługi, a także nasz uzasadniony interes, w szczególności polegający na prowadzeniu działań analitycznych w celu poprawy jakości tych usług, umożliwieniu dochodzenia ewentualnych roszczeń oraz na możliwości zapytania Cię o zgodę niezbędną do przedstawienia Ci naszej oferty handlowej.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na zasadzie dobrowolności i będą przetwarzane tylko tak długo, jak długo są niezbędne do realizowania ww. celów lub do momentu, gdy wyrazisz skuteczny sprzeciw wobec ich przetwarzania. Okres przetwarzania danych osobowych może zostać każdorazowo przedłużony o okres przedawnienia roszczeń, jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie niezbędne dla dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed takimi roszczeniami.

5. Twoje dane osobowe mogą być przekazywane naszym podwykonawcom, w szczególności dostawcom rozwiązań informatycznych, wyłącznie w związku z realizacją naszych celów.

6. Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, jak również prawo do przenoszenia danych osobowych. Przysługuje Ci ponadto prawo wniesienia sprzeciwu względem przetwarzania danych na podstawie uzasadnionego interesu z przyczyn uzasadnionych Twoją szczególną sytuacją.

7. Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, gdy uznasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy Rozporządzenia.